Seminarium: Najlepsza bezpieczna żywność

Marszałek Województwa Kujawsko-Pomorskiego Piotr Całbecki oraz Pełnomocnik Zarządu Województwa Kujawsko-Pomorskiego ds. rozwoju nauki, badań i wdrożeń oraz innowacyjności prof. dr hab. Bogusław Buszewski zapraszają na spotkanie pn: Najlepsza bezpieczna żywność – przetwórstwo, nawozy i opakowania - potencjał rozwojowy inteligentnej specjalizacji województwa kujawsko-pomorskiego. Współorganizatorem spotkania jest Katedra Fizjologii i Toksykologii UKW.

Spotkanie będzie składało się z wystąpień:

  • prof. dr. hab. inż. Tadeusza Trziszki - Prorektora ds. nauki i innowacji Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, eksperta w zakresie technologii drobiu i jaj, a w szczególności projektowania i technologii procesowych w przemyśle jajczarskim
  • prof. dr. hab. inż. Jana Grajewskiego - Pełnomocnika Rektora Uniwersytetu Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy ds. współpracy z gospodarką, ekspertem w dziedzinie związanej ze skażeniem pasz i produktów spożywczych mikotoksynami oraz z ich wpływem na zdrowie zwierząt, a pośrednio także i na ludzi
  • Jakuba Zaleskiego Specjalisty ds. dotacji, reprezentującego firmę Marwit Sp. z o. o.

Spotkanie odbędzie się 23 marca 2015 r. w godz. 13.00 – 15.00 w Audytorium Laboratorium Badawczego Mikotoksyn Uniwersytetu Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy – ul. Chodkiewicza 30. Organizatorem spotkania jest Agenda Nauki i Innowacyjności Urzędu Marszałkowskiego Województwa Kujawsko-Pomorskiego przy współpracy Katedry Fizjologii i Toksykologii UKW. W załączniku znajduje się plan spotkania – zapraszamy wszystkie zainteresowane osoby.